Πώς να μάθετε το Internet σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας..!

Η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς τους επιτρέπει να είναι ανεξάρτητοι και να εκτελούν τις καθημερινές τους εργασίες με ευκολία, χωρίς να υποχρεώνουν κάποιον άλλο, και κυρίως χωρίς να ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να προστατεύονται από τους κινδύνους και πώς να νιώθουν οι ίδιοι ασφαλείς. Πώς όμως, διδάσκεις έναν άνθρωπο μεγαλύτερης ηλικίας κάτι καινούριο;

Τα οφέλη είναι το καλύτερο επιχείρημα

Καθώς οι περισσότερες υπηρεσίες πλέον προσφέρονται ηλεκτρονικά, δεν υπάρχει λόγος για φυσική παρουσία και μετακινήσεις, παρά σε λίγες περιπτώσεις. Η πληρωμή λογαριασμών, η αποστολή αιτήσεων, η αναζήτηση πληροφοριών, η ενημέρωση – όσοι μεγάλωσαν με το Internet στη ζωή τους, δεν μπορούν να φανταστούν πώς είναι να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για όλα αυτά. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο που δεν οδηγεί ή έχει δυσκολίες κίνησης.

Είναι σωτήριο να μπορούν να επικοινωνήσουν μόνοι τους με τους συγγενείς τους, να υποβάλλουν αιτήσεις online, να ενημερώνονται για ιατρικά θέματα ή να κλείνουν online το ραντεβού τους με τον γιατρό.

Ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα είναι η δυνατότητα να ελέγχουν μόνοι τους τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Για να κάνει τις υπηρεσίες της εύκολα προσβάσιμες από κάθε χρήστη, οποιοδήποτε κι αν είναι το επίπεδο εξοικείωσής του με την τεχνολογία, η Eurobank ανασχεδίασε το e-Banking και το Mobile App της. Όχι μόνο είναι δυνατό με μια ματιά να πληροφορηθεί κανείς από την αρχική οθόνη για τις κινήσεις των λογαριασμών και καρτών του και να βρει τις πιο δημοφιλείς πληρωμές, αλλά έχει και την ίδια ακριβώς εμπειρία σε desktop και mobile περιβάλλον.

Ακόμη, το ανανεωμένο e-banking ενισχύει περισσότερο τον τομέα της ασφάλειας και ευκολίας εισόδου από φορητές συσκευές, καθώς επιτρέπει την ταυτοποίηση χρήστη με σάρωση δακτυλικού αποτυπώματος ή ίριδας. Και μάλιστα, οι κάτοχοι πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών της Eurobank μπορούν να συνδεθούν άμεσα, χωρίς να πρέπει να επισκεφθούν την Tράπεζα για να ενεργοποιήσουν την πρόσβαση!

Η έλλειψη γνώσεων ή εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες δεν θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο – ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να εκπαιδεύσετε έναν γονέα ή μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωπο, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Εγγράψτε τους σε ένα μάθημα

Πολλοί φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιωτικοί οργανισμοί αλλά και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις προσφέρουν μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων – κάποιοι μάλιστα έχουν ειδικά μαθήματα για ανθρώπους ηλικίας 55+ (συνήθως στα ΚΑΠΗ). Αναζητήστε μαθήματα στην περιοχή σας και εγγράψτε τους συγγενείς σας. Πείστε τους ότι θα περάσουν δημιουργικά την ώρα τους και θα μάθουν να είναι ανεξάρτητοι, ενώ ενθαρρύνετέ τους να παροτρύνουν και παρέα να τους ακολουθήσει, ώστε να έχουν ακόμη περισσότερα κίνητρα.

Τα βιβλία δεν είναι η καλύτερη λύση

Σίγουρα μπορείτε να βρείτε πολλά βοηθήματα σχετικά με τη χρήση υπολογιστών και Internet σε έντυπη μορφή, με την οποία είναι εξοικειωμένοι όλοι. Ωστόσο, αυτή δεν είναι πάντα η καλύτερη μέθοδος εκμάθησης. Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας έχουν αδυναμία συγκέντρωσης για πολλή ώρα, κουράζονται γρήγορα από το διάβασμα, ενώ βαριούνται αρκετά τη διαδικασία της διδασκαλίας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο ανά εβδομάδα για να τους δείξετε στην πράξη πώς λειτουργούν κάποια πράγματα, ενθαρρύνοντάς τους να έχουν στα χέρια τους τη συσκευή και να δοκιμάζουν – όχι απλά να ακούν τις οδηγίες σας και να παρακολουθούν τις κινήσεις σας, καθώς σίγουρα θα αφαιρεθούν πολύ γρήγορα. Χρησιμοποιήστε έννοιες με τις οποίες είναι εξοικειωμένοι στα παραδείγματά σας (π.χ. κάθε άνθρωπος έχει ένα ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο, όπου μπορεί να λαμβάνει τα προσωπικά του μηνύματα).

Βρείτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις

Τα smartphones και τα tablets δεν είναι μόνο για νέους! Πολλοί πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας να χρησιμοποιούν πιο απλά κινητά (τα λεγόμενα feature phones), αλλά οι συσκευές με σύγχρονα λειτουργικά προσφέρουν περισσότερες επιλογές για να προσαρμοστούν σε κάθε ανάγκη.

Τόσο το Android όσο και το iOS για παράδειγμα, προσφέρουν τη δυνατότητα να προσαρμοστεί το μέγεθος της γραμματοσειράς και τα εικονίδια, ώστε η οθόνη να είναι ευανάγνωστη ακόμη και χωρίς γυαλιά οράσεως. Σε περιβάλλον Android, είναι επίσης δυνατό να επιλέξετε μια απλούστερη μορφή αρχικής οθόνης (στο μενού Οθόνη), με λιγότερα και μεγαλύτερα εικονίδια, η οποία περιέχει σε κεντρική θέση τις βασικές λειτουργίες της συσκευής (τηλέφωνο, μηνύματα, πλοηγός). Περισσότερες επιλογές θα βρείτε στο μενού «Προσβασιμότητα» της συσκευής.

Διά της αφής

Έρευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, αν διδαχθούν με τον κατάλληλο τρόπο, είναι περισσότερο πιθανό να εξοικειωθούν με τη χρήση μιας οθόνης αφής, παρά με το παραδοσιακό περιβάλλον διάδρασης ενός desktop υπολογιστή με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Η χρήση των χεριών είναι περισσότερο ενστικτώδης κίνηση από τη στιγμή που θα τη μάθουν (π.χ. για να μεγεθύνουν μια εικόνα με δύο δάχτυλα, αντί για να αναζητούν το αντίστοιχο πλήκτρο ή εντολή). Ωστόσο, ακόμη κι αυτό χρειάζεται λίγο χρόνο εξοικείωσης.

Ξεκινήστε τη διαδικασία μάθησης με κάποιο παιχνίδι που θα τους εκπαιδεύσει στα επίπεδα πίεσης της οθόνης. Θα τους διασκεδάσει και θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να εγκαταστήσετε στη συσκευή τους μερικές εφαρμογές σχετικές με τα ενδιαφέροντά τους – π.χ. για ενημέρωση γύρω από τα αθλητικά, για την πρόγνωση του καιρού κ.λπ. Αυτό θα τους δώσει ένα κίνητρο να χρησιμοποιούν τη συσκευή καθημερινά, έστω και για λίγα λεπτά.

Μιλάμε την ίδια γλώσσα;

Φροντίστε η συσκευή που θα χρησιμοποιεί ο χρήστης να διαθέτει περιβάλλον εργασίας στα ελληνικά ή τη γλώσσα που γνωρίζει καλύτερα. Κάποιοι όροι είναι από μόνοι τους αρκετά σύνθετοι για να τους κατανοήσουν. Ζητήστε τους να κρατήσουν σημειώσεις για ό,τι δεν καταλαβαίνουν ή δημιουργήστε εσείς μια λίστα όρων, ώστε να ανατρέχουν σε αυτήν κάθε φορά που είναι απαραίτητο.

Η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως

Αυτή τη φράση την έχουν σίγουρα ακούσει στα παιδικά τους χρόνια. Δεν χρειάζεται να τους υποβάλετε σε διαρκείς επαναλήψεις, φυσικά. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των ανθρώπων που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία είναι ότι είναι πολύ σύνθετη και δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στη μάθησή της. Με μικρές, καθημερινές ενέργειες μπορείτε να τους βοηθήσετε να εξοικειωθούν με κάποια κομμάτια της τεχνολογίας, χωρίς να το αντιλαμβάνονται ως μάθημα.

Για παράδειγμα, αντί να τους δώσετε ένα εκτυπωμένο έγγραφο, μπορείτε να τους το στείλετε στο email τους σε ηλεκτρονική μορφή. Επίσης, αντί να τους πάρετε τηλέφωνο για να ζητήσετε μια πληροφορία, στείλτε τους ένα SMS ή email. Για να σας απαντήσουν, θα πρέπει να προσπαθήσουν να θυμηθούν τη διαδικασία και αν την κάνουν καθημερινά, θα τη μάθουν σύντομα!

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια

Ίσως το σημαντικότερο ζήτημα απ’ όλα! Οι άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο είναι συνήθως καχύποπτοι σχετικά με το πού δίνουν τα στοιχεία τους, αλλά και συνάμα αφελείς ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Φροντίστε να εγκαταστήσετε στη συσκευή τους ένα λογισμικό ασφαλείας, και ενημερώστε τους για το τι πρέπει να κάνουν αν εμφανιστεί κάποια ανησυχητική προειδοποίηση.

Κάντε ιδιαίτερη μνεία στο πώς να διαφυλάττουν τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης, ώστε να μην τους μοιράζονται με κανέναν και να μην πέσουν θύματα phishing. Ειδικά για την πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες, εξηγήστε τους ότι μπορούν να μένουν ήσυχοι για την ασφάλειά τους εντός του περιβάλλοντος της τράπεζας, ενώ θα πρέπει επίσης να τους επιστήσετε την προσοχή στο τι πρέπει να ελέγχουν πριν προβούν σε οποιαδήποτε online αγορά.

Ζιώγας Βασίλης

Source: newsbeast.gr

Η Κίνα θα έχει ολοκληρώσει το δικό της δίκτυο GPS μέχρι το 2020..!!

Ο κινεζικός δράκος απογειώνεται πέραν της στρατόσφαιρας, στέλνοντας στο διάστημα εξοπλισμό αξίας τουλάχιστον 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ανταγωνιστεί το αμερικανικό μονοπώλιο στον τομέα της παγκόσμιας θεσιθεσίας.

Η εξωπραγματική ανάπτυξη της Κίνας καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο μεγαλεπήβολος στόχος που έχει θέσει για τον εαυτό της, να είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο μέχρι το 2049, φαίνεται να μας κλειδώνει όλους σε μια θουκυδίδεια παγίδα που ωθεί -σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές- τόσο την Κίνα όσο και τις Η.Π.Α, σε όλο και πιο μεγαλεπήβολα τεχνολογικά εγχειρήματα.

Το σύστημα GPS βρίσκεται σχεδόν σε κάθε μοντέρνα συσκευή, από αυτοκίνητα, αεροπλάνα και καράβια μέχρι το κολάρο του τετράποδου φίλου μας… και φυσικά στα οπλικά συστήματα. Αυτό το γιγαντιαίο δίκτυο, το οποίο ανήκει στην αμερικανική κυβέρνηση και λειτουργεί χάριν στη διαχείριση που κάνει η αμερικανική αεροπορία έχει κόστος 750 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Από τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό γιατί η Κίνα επενδύει τέτοια ιλιγγιώδη ποσά για την ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού προγράμματος. όπως αναφέρει ο Marshall Kaplan, καθηγητής αεροδιαστημικής μηχανικής του University of Maryland, «Οι Κινέζοι δεν θέλουν να βασίζονται σε (ένα σύστημα) που μπορούμε να κλείσουμε».

Το αποκαλούμενο BeiDou Navigation Satellite System, ήδη εξυπηρετεί τις ανάγκες της Κίνας και μερικών γειτόνων της και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως μέχρι το 2020, ακολουθώντας την πορεία του «κινεζικού ονείρου» που έχει θέσει ο Xi Jinping (Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας), να γίνει η Κίνα εκτός από ανεξάρτητη, πρώτη στην καινοτομία σε αρκετούς τεχνολογικούς τομείς μέχρι το 2030.

Να σημειωθεί ότι μόνο φέτος η Κίνα πρόσθεσε στο δίκτυο άλλους 18 δορυφόρους, φτάνοντας συνολικά τους 40 σε λειτουργία και αναμένεται να προσθέσει άλλους 11 μέχρι το 2020. Η τερατώδης αυτή επένδυση θα φτάσει τα 10.6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και το σύστημα θα αποδώσει ακρίβεια μόλις ενός μέτρου στον εντοπισμό, προσφέροντας ένα γερό πλεονέκτημα έναντι των πέντε μέτρων που προσφέρει το αμερικανικό GPS και θα ανταγωνίζεται το αντίστοιχο ευρωπαϊκό δίκτυο Galileo (με ακρίβεια 1m) και το ρωσικό GLONASS (με ακρίβεια 2.8-7.38m), ενώ τα προσδοκώμενα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 57 δισεκατομμυρία δολαρία.

 

Βασίλης Ζιώγας

 

 

 

 

Source: gr.pcmag.com


ΠΗΓΗ:

Προσφορά για λίγες μέρες !

Προστατέψτε την οικογένεια σας και το σπίτι σας από επίδοξους εισβολείς, δείτε τι κάνει το παιδί σας ενώ βρίσκεστε στη δουλειά, ελέγξτε ηλικιωμένα άτομα, ή κατοικίδιό σας. Ειδική προσφορά για λίγες μέρες και μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων. Το πακέτο περιλαμβάνει την κάμερα, καθώς επίσης τη ρύθμιση του υπολογιστή σας, του tablet & του κινητού και τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε αυτά και το router. Η τιμή του πάκέτου είναι στα 79€ !

Τεχνικά χαρακτηριστικά: BZ 7837 C WIP W
Ενσωματώνει λειτουργία plug and play με QRCODE και αισθητήρα 1/4inch 1.3 Mega Pixel Progressive Scan CMOS HD και φακό 3.6mm. Αμφίδρομη επικοινωνία ήχου. DUAL IR CUT FILTER.  Υποστηρίζει WiFi, ο μηχανισμός κίνησης της είναι 355º οριζόντια και 120º κάθετα (PAN/TILT) και καταγράφει video με ανίχνευση κίνησης σε Micro SD κάρτα έως 64GB (δεν περιλαμβάνεται κάρτα SD). Υποστηρίζει ONVIFPROTOCOL, RTSP, TRIPLESTREAM.  Διαθέτει 10 pcs 5mm IR LED απόσταση 10m. Συνεργάζεται με iphone και android.

*Το προϊόν καλύπτεται από εγγύηση 1 έτους
*Δεν περιλαμβάνει καλώδιο utp

*Η τιμή αφορά μόνο την περιοχή της Αθήνας

*Η τιμή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ

mail:  info@noesisolon.gr

Tel: 6974805346

 

 

 

 

ΧΑΟΣ από την αναβάθμιση των Windows 10 !!

Η Microsoft πάτησε το κουμπί του «στοπ» στη διαδικασία της νέας μεγάλης αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματός της Windows 10 σε όλο τον κόσμο, η οποία είχε ξεκινήσει προ ημερών, μετά από παράπονα χρηστών ότι αρχεία τους εξαφανίσθηκαν μόλις η νέα έκδοση «Windows 10 October Update» εγκαταστάθηκε στον υπολογιστή τους.

Η εταιρεία συμβούλευσε τους χρήστες που έχουν επηρεασθεί, να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους όσο γίνεται λιγότερο και να ζητήσουν άμεσα τεχνική υποστήριξη από ειδικούς. Επίσης κάλεσε όσους χρήστες έχουν ήδη «κατεβάσει» με δική τους πρωτοβουλία την αναβάθμιση, να μην την εγκαταστήσουν ακόμη.

Η Microsoft ανέφερε ότι αν και πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά χρηστών, σταμάτησε προσωρινά τη σταδιακή αυτόματη αναβάθμιση εκατομμυρίων υπολογιστών διεθνώς, καθώς ερευνά τις αναφορές των παραπονούμενων χρηστών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κάποιος χρήστης ανέφερε ότι μετά την εγκατάσταση των αναβαθμισμένων Windows 10 όλα τα αρχεία στα «έγγραφά» του εξαφανίσθηκαν. Τουλάχιστον 500 χρήστες, σύμφωνα με το BBC, φαίνονταν να έχουν παρόμοια προβλήματα.

Ο αναλυτής Νικ Μακ Γκουάιρ της εταιρείας CCS Insight δήλωσε ότι η όλη υπόθεση μπορεί να πλήξει την αξιοπιστία της Microsoft και ορισμένοι χρήστες μπορεί να εμφανισθούν πλέον απρόθυμοι να εγκαταστήσουν την τελευταία αναβάθμιση.

 

 

 

Source: newsbomb.gr

Δείτε ποιός σας κλέβει το Wi-fi !

Αν νομίζεις ότι κάποιος έχει συνδεθεί στο δίκτυο σου χωρίς την άδεια σου και σου καθυστερει την σύνδεσή και θέλεις να τον βρεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα.

Σήμερα το Wi-Fi βρίσκετε παντού από smartwatches, smartphones, tablets,laptops, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, εκτυπωτές, κονσόλες παιχνιδιών,τηλεοράσεις κ.α. Και όλες αυτές οι συσκευές είναι συνδεδεμένες σε κάποιο δίκτυο Wi-Fi. Όταν όμως αυτό το δίκτυό είναι το δικό σου επιβαρύνετε και επιβραδύνετε η ταχύτητα του δικτύου σου καθώς δεν μπορεί να υποστηρίξει έναν τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων ταυτόχρονα,πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και εισβολείς στο δίκτυο σου, πως λοιπόν θα ασφαλίσεις το δίκτυο σου; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις αυτό. Παρακάτω υπάρχουν προγράμματα που θα σε βοηθήσουν να δεις πόσες και ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο σου. Διαθέτουν ελληνική γλώσσα εκτός από το Zenmap.

Wireless Network Watcher 

Το Wireless Network Watcher είναι ένα απλό και εύχρηστο πρόγραμμά με το οποίο θα μπορέσετε να σαρώσετε το δίκτυο σας και να δείτε ποιες συσκευές και ποιος είναι συν δεμένος στο δίκτυο σου. Ξεκινάει την σάρωση αυτόματα και εντοπίζει όλες τις συνδεδεμένες συσκευές. Επιπλέον μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό του ρούτερ σας βλέποντας πως το δίκτυο σας παραβιάστηκε. Και επίσης υπάρχει ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο με ήχο κάθε φορά που μια καινούργια συσκευή συνδέετε ή αποσυνδέεται στο δίκτυο σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα πατώντας το πλήκτρο F9.

Λειτουργικά συστήματα:Windows 2000-10

Angry IP Scanner

Το Angry IP Scanner είναι ένα απλό και ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα διαθέσιμο για όλα τα λειτουργικά συστήματα Windows, Linux και Mac. Το πρόγραμμα κάνει ping στις διευθύνσεις IP μόλις ολοκληρώσει την σάρωση παρέχει πληροφορίες την οποίες έχετε ορίσει πριν στο παράθυρο ‘Fetchers’. Σαρώνει γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας πολλαπλά threads. Παρέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με κάθε ανιχνευόμενη διεύθυνση δηλαδή τη διεύθυνση MAC το πλήρες όνομα του υπολογιστή τις ανοιχτές θύρες αλλά και την ομάδα εργασίας του στο δίκτυο. Και σας επιτρέπει και γρήγορη πρόσβαση σε FTP.

Λειτουργικά συστήματα:Windows, Linux και Mac
Advanced IP Scanner

Το Advanced IP Scanner είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που σαρώνει συγκεκριμένα δίκτυα και μη παρέχοντας πρόσβαση σε κοινόχρηστους φακέλους και διακομιστές FTP παρέχει απομακρυσμένο έλεγχο υπολογιστών (μέσω RDP και του Radmin) ενώ επιτρέπει ακόμη και την απομακρυσμένη απενεργοποίηση υπολογιστών. Δηλαδή Wake-on-LAN, Remote Desktop δυνατότητα, σύνδεση μέσω HTTP/FTP. Μπορεί να τρέξει και ως φορητή (portable).

Λειτουργικά συστήματα:Windows, Linux και Mac

Nmap

Το Nmap είναι ένα δωρεάν ισχυρό εργαλείο ανοιχτού κώδικα με το οποίο μπορείτε να σαρώσετε γρήγορα είναι διαθέσιμο για όλα σχεδόν τα λειτουργικά συστήματα Linux, Windows, Mac, Android, OSX, Amiga OS, SOLARIS κτλ. Όχι μόνο μπορεί να δει ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο στις οποίες χρησιμοποιεί μια σειρά από IP πακέτα που αποστέλλονται και μετά συλλέγονται πληροφορίες από αυτά, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν προστασία αφού μπορεί να βρει στο δίκτυο σας διάφορα τρωτά σημεία και να τα διορθώση. Χρησιμοποιείτε για κύριο λόγο για έλεγχο του δικτύου και της ασφάλειάς του. Προτείνετε για πιο έμπειρους χρήστες.

Το Νmap μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί και κακόβουλο όπως και πολλά άλλα εργαλεία αυτού του είδους.

Το Νmap πρέπει να χρησιμοποιείται σε εξουσιοδοτημένα συστήματα, νομικά. Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί σάρωση σε κάποιο μη εξουσιοδοτημένο port συστήματος η ενέργεια αυτή θεωρείται ως παράνομη και διώκεται.

Λειτουργικά συστήματα:Windows, Linux , Mac, Android, OSX, Amiga OS, SOLARIS

Zenmap

Το Zenmap είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που είναι το επίσημο GUI για το Nmap Security Scanner. Είναι διαθέσιμο για Linux, Windows, Mac OS X. Το Zenmap προτείνετε για αρχάριους αλλά και παρέχει προηγμένες λειτουργίες για έμπειρους χρήστες Nmap. Οι συχνά χρησιμοποιούμενες σαρώσεις μπορούν να αποθηκευτούν ως προφίλ ώστε να είναι εύκολο να εκτελούνται ξανά και ξανά. Ένας δημιουργός εντολών επιτρέπει τη διαλογική δημιουργία γραμμών εντολών Nmap. Υπάρχει η δυνατότητα με τα αποτελέσματα της σάρωσης να μπορούν να αποθηκευτούν και να προβληθούν μετά. Τα αποθηκευμένα αποτελέσματα σάρωσης μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους για να δουν πώς διαφέρουν.

 

 

 

Πηγή:Tech NewsinGreek.blogspot.gr

Προβλήματα με τα Win10 έχει αντιμετωπίσει το 50% των χρηστών..!!

Παρά τη δέσμευση της Microsoft να κάνει την μετάβαση σε νέες εκδόσεις των Windows 10 όσο το δυνατόν πιο ομαλή, κάθε upgrade της πλατφόρμας φέρνει προβλήματα σε αρκετούς χρήστες. Αυτό υποδεικνύει έρευνα, της οποίας τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν πρόσφατα.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Which?, το οποίο δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ως στόχο να προστατεύσει τους καταναλωτές από κακές πρακτικές εταιρειών. Η έρευνα αξιοποίησε δείγμα 1.100 χρηστών των Windows 10, με τους μισούς από αυτούς να δηλώνουν ότι αντιμετώπισαν κάποιο τεχνικό πρόβλημα με την πλατφόρμα της Microsoft.

Το 21% των ερωτηθέντων αντιμετώπισε προβλήματα συμβατότητας λογισμικού, το 16% είχε ζητήματα υποστήριξης hardware, ενώ 5% των χρηστών ανέφερε ότι το σύστημά τους σε διάφορες φάσεις αποκρινόταν αργά.

Όπως βέβαια τονίζει και το Which?, δεδομένων των εκατοντάδων διαφορετικών συνδυασμών hardware και software που συναντώνται στο οικοσύστημα του PC, είναι δύσκολο για την Microsoft να εντοπίσει κάθε πιθανό πρόβλημα πριν διαθέσει updates για το λειτουργικό της σύστημα. Ωστόσο, το ότι η εταιρεία προωθεί επιθετικά τα διάφορα feature upgrades, που συχνά φέρνουν bugs και ασυμβατότητες, είναι κάτι για το οποίο της ασκείται έντονη κριτική από χρήστες και ειδικούς του χώρου.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν οι αριθμοί που παρέθεσε το Which? δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικοί της πραγματικότητας, τα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με τη γενικότερη αντίληψη ότι η επιθετική προώθηση των feature upgrades δεν είναι απαραίτητα καλή ιδέα.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι δεν είναι όλοι οι χρήστες υπολογιστών το ίδιο έμπειροι, καθώς και ότι πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν το σύστημά τους για βασικές μόνο εργασίες και δεν είναι εξοικειωμένοι με την διαδικασία του troubleshooting. Είναι λογικό αυτοί οι άνθρωποι να δυσκολευτούν περισσότερο να επιλύσουν κάποιο απρόσμενο πρόβλημα, το οποίο προέκυψε μετά από την αναβάθμιση του λειτουργικού τους συστήματος.

Εσείς τι λέτε για όλα αυτά; Έχετε αντιμετωπίσει αντίστοιχα προβλήματα με τα Windows 10, ή είστε από τους… τυχερούς ;

 

Βασίλης Ζιώγας

Μηχανικός Η/Υ

 

 

Πηγή: pcmag.com

VERO, ο επερχόμενος αντίπαλος του Facebook..!!

Είναι δισεκατομμυριούχος, γιος πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου και ετεροθαλής αδερφός του σημερινού πρωθυπουργού της χώρας. Και σήμερα είναι το πρόσωπο πίσω από μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, που χαρακτηρίζεται από διεθνή ΜΜΕ ως το αντίπαλο δέος στο Facebook και το Instagram.

Πριν δημιουργήσει το Vero, ο Αϊμάν Χαρίρι εργαζόταν στη διαλυμένη σήμερα κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειάς του, όπου κλήθηκε να βοηθήσει μετά τη δολοφονία του πατέρα του το 2005, του λιβανέζου πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι.

Πρόσφατα, ο δημιουργός του Vero χρειάστηκε να δώσει στη δημοσιότητα ένα δελτίο Τύπου σχετικά με «ψευδείς αναφορές» για τον ρόλο του στην εταιρεία που ιδρύθηκε το 1978 από τον πατέρα του, ο οποίος υπήρξε πρωθυπουργός του Λιβάνουν την περίοδο 1992-1998 και ξανά από το 2000 έως το 2004. «Ο Ραφίκ Χαρίρι δολοφονήθηκε άγρια το 2005. Την εποχή εκείνη, ο Αϊμάν ζούσε στις ΗΠΑ, τρέχοντας μια τεχνολογική εταιρεία που συνδημιούργησε το 1999. Προκειμένου να εκπληρώσει το οικογενειακό του καθήκον μετά την τραγωδία, επέστρεψε αμέσως στη Σαουδική Αραβία (όπου είχε την έδρα της η εταιρεία), βάζοντας στην άκρη τα όνειρά του για μια καριέρα στον κόσμο της τεχνολογίας, για να βοηθήσει στην οικογενειακή επιχείρηση», αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση.

Το 2013, τέσσερα χρόνια πριν η εταιρεία κλείσει το 2017, ο Αϊμάν επέστρεψε στον κόσμο της τεχνολογίας και «σταμάτησε να έχει κάθε σχέση με τις αποφάσεις που λαμβάνονταν». Το 2014 πούλησε το μερίδιό του στην κατασκευαστική και το 2015 γεννήθηκε το Vero.

Η γέννηση του Vero

wkj18060710970828

Το Vero δημιουργήθηκε το 2015 ως ένα εναλλακτικό κοινωνικό μέσο απέναντι στο Facebook και το Instagram και τον τελευταίο καιρό έχει κερδίσει σημαντική δημοφιλία. Σύμφωνα με το Forbes, στις αρχές Μαρτίου, αποτελούσε την εφαρμογή social media με τα περισσότερα downloads στο Apple App Store και στο Google Play’s Android Apps.

Ήταν επίσης η εφαρμογή social media με τα περισσότερα downloads σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας. Στα τέλη Φεβρουαρίου μετρούσε ήδη 1.000.000 χρήστες. Αυτό που παραμένει άγνωστο, όπως παρατηρεί και το Forbes, είναι το γιατί, ενώ δημιουργήθηκε το 2015, έγινε τόσο δημοφιλές φέτος.

Το Vero ακολουθεί ένα διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο. Κάποια στιγμή θα στηρίζεται σε μια ετήσια συνδρομή και όχι σε χρήματα που θα βγάζει από τη διαφήμιση. Η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμη το ύψος αυτής της συνδρομής. «Οι εγγραφές θα μας επιτρέψουν να κρατήσουμε το Vero ελεύθερο από διαφημίσεις και να εστιάσουμε μόνο στο να εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης αντί να προσπαθούμε να βρούμε νέους τρόπους να βγάλουμε χρήματα από τη συμπεριφορά των χρηστών μας», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

Αρχικά, το Vero υποσχέθηκε ότι η ετήσια συνδρομή δεν θα αφορούσε τις πρώτες ένα εκατομμύριο εγγραφές, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το μέσο δωρεάν για πάντα. Στις 21 Φεβρουαρίου, σε ένα μήνυμά της στο Twitter, η εταιρεία ανέφερε ότι αντιμετώπιζε ορισμένα τεχνικά ζητήματα λόγω του αυξημένου αριθμού των εγγραφών, ωστόσο ακόμη δεν είχαν φτάσει το 1.000.000. Λίγες ημέρες αργότερα, ανακοινώθηκε ότι το φράγμα του 1.000.000 εγγραφών είχε σπάσει και πως η προσφορά της δωρεάν χρήσης του μέσου για πάντα θα επεκτεινόταν μέχρι νεοτέρας.

wkjveerty

Σε αντίθεση με το Facebook και το Instagram, οι αλγόριθμοι δεν βρίσκονται πίσω από κάθε ανάρτηση που εμφανίζεται στον «τοίχο» του χρήστη. Οι χρήστες βλέπουν το περιεχόμενο με τη σειρά που αναρτάται. Επίσης, δεν υπάρχουν διαφημίσεις.

Ο 39χρονος Χαρίρι δηλωσε στο CNN ότι η ιδέα προέκυψε αφότου πρόσεξε ότι φίλοι στο Facebook «συμπεριφέρονταν πολύ διαφορετικά από τον τρόπο που γνώριζα ότι ήταν στην πραγματική τους ζωή». Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, ήταν από εκείνους που άργησαν να αποκτήσουν σελίδα στο Facebook.

«Στον πραγματικό κόσμο, δεν έχουμε κοινό. Συμπεριφερόμαστε σε διάφορους ανθρώπους στη ζωή μας διαφορετικά, ανάλογα με τον βαθμό της οικειότητάς μας. Το πραγματικό, το καλύτερο κοινωνικό δίκτυο που υπάρχει είναι εκείνο που υπάρχει ανάμεσα σε ανθρώπους στον πραγματικό κόσμο», σημειώνει και εξηγεί ότι αυτός είναι ο στόχος του Vero.

Ο Χαρίρι κληρονόμησε μέρος της περιουσίας του πατέρα του. Το Forbes εκτιμά ότι η αξία του Αϊμάν Χαρίρι ανέρχεται σε 1,3 δισεκατομμύρια.

wkjveerty2

Οι χρήστες του Vero μπορούν να κατηγοριοποιήσουν τις επαφές τους σε «φίλους», «γνωστούς», «στενούς φίλους» και «ακολούθους», κατηγορίες οι οποίες δεν εμφανίζονται στις επαφές τους. Μπορούν να μοιραστούν τα πάντα, από μουσική, συνδέσμους, ταινίες, προτάσεις για βιβλία, φωτογραφίες.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η εφαρμογή απέκτησε τη δημοφιλία του τον τελευταίο αυτό καιρό. Ο Χαρίρι πιστεύει ότι το ενδιαφέρον προκύπτει από συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε διάφορες κοινότητες και σε διάφορες κινήσεις και εκστρατείες για να γίνει ευρύτερα γνωστό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το Forbes, πάλι, συνδέει την ανάδειξη του Vero και με την κριτική που δέχεται το Facebook για τον πιθανό ρόλο του στον επηρεασμό των αποτελεσμάτων των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

 

Βασίλης Ζιώγας

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Windows 10 Update, επαναφορά σε προηγούμενη έκδοση !

Το νέο λειτουργικό Windows 10 April 2018 Update κυκλοφόρησε τελικά, και αν είστε ένας από τους τυχερούς που αμέσως μετά την εγκατάσταση άρχισαν τα προβλήματα…., παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να γυρίσετε στην προηγούμενη έκδοση !!
Η έκδοση Windows 10 April 2018 Update που είναι επίσης γνωστή και σαν έκδοση 1803, και διατέθηκε αυτόματα στο πρώτο κύμα συστημάτων μέσω του Windows Update στις 8 Μαΐου.

Η Microsoft χρησιμοποιεί αυτή τη σταδιακή διάθεση σε κάθε μεγάλη ενημερωμένη έκδοση, καθώς συνηθίζει να συλλέγει πληροφορίες από τα συστήματα που την εγκαθιστούν. Στη συνέχεια φέρεται να αντιμετωπίζει τα όσα σφάλματα παρουσιάζονται πριν γίνει διαθέσιμη σε περισσότερες συσκευές.

Όμως με τόσα πολλά σφάλματα που ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες, σίγουρα Microsoft θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να επιδιορθώσει όλα τα bugs. Έτσι το να επιστρέψετε σε μια παλαιότερη αλλά λειτουργική έκδοση των Windows, δεν είναι ντροπή. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Ας δούμε πως γίνεται:

Η Microsoft σας έχει σκεφτεί: Η εταιρεία προσφέρει έναν εύκολο τρόπο επαναφοράς στην προηγούμενη έκδοση των Windows από την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.
Windows 10 April 2018
Να αναφέρουμε ότι η δυνατότητα επαναφοράς είναι διαθέσιμη μόνο αν δεν έχετε διαγράψει τα προηγούμενα αρχεία εγκατάστασης των Windows. Εάν το κάνατε αυτό, η μόνη σας επιλογή για να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση των Windows είναι να την εγκαταστήσετε από την αρχή και να ξεκινήσετε από το μηδέν.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επαναφοράς, ξεκινήστε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και από την ενότητα Ενημέρωση και ασφάλεια ανοίξτε το Ανάκτηση – Επιστρέψτε στην προηγούμενη έκδοση των Windows 10. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

 

Η προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού ήταν το Windows 10 Fall Creators Update. Ο οδηγός θα σας ζητήσει να επιλέξετε έναν λόγο για την επιστροφή σας στην προηγούμενη έκδοση των Windows 10, κάτι που μάλλον θα βοηθήσει τη Microsoft να γνωρίζει τι πρέπει να βελτιώσει στο μέλλον.

Πριν ξεκινήσετε με την αποκατάσταση, τα Windows 10 συνιστούν να ελέγχετε για ενημερώσεις, καθώς τα τελευταία patches θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Όχι, και να συνεχίσετε.

Τα Windows 10 θα σας οδηγήσουν στη συνέχεια της διαδικασίας, και θα σας υπενθυμίσουν ότι θα πρέπει να γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε στα προηγούμενα build σας. Επιπλέον η εταιρεία αναφέρει ότι ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά κάποιες εφαρμογές αλλά και ότι θα χάσετε τις αλλαγές που έχετε κάνει στις ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και θα ξεκινήστε με τη διαδικασία ανάκτησης.

Η επιστροφή του συστήματός σας στην προηγούμενη έκδοση των Windows 10 χρειάζεται από 30 λεπτά έως και αρκετές ώρες. Μην κάνετε κάποιο restart στον υπολογιστή σας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Μόλις τελειώσει η αποκατάσταση, το σύστημα σας θα επανεκκινήσει μια τελευταία φορά πριν δείτε την επιφάνεια εργασίας της προηγούμενης έκδοσης των Windows 10.

 

Noesis Olon

Επιδότηση για γρήγορο Ιντερνετ..!

Σχέδιο ενίσχυσης της ζήτησης για πολύ γρήγορες συνδέσεις Ιντερνετ, τις οποίες θα επιδοτεί το κράτος με ειδικό κουπόνι, ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ). Στις προθέσεις της ΓΓΤΤ είναι μέσω των κουπονιών να διατεθούν συνολικά περίπου 50 εκατ. ευρώ, κυρίως για συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων, που θα είναι άμεσα αναβαθμίσιμες σε 1 Gbps. Το ποσό αυτό θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και θα αφορά διάστημα δύο ετών, ενώ για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου η ΓΓΤΤ ζήτησε πρόσφατα (μέσω δημόσιας διαβούλευσης) και τις προτάσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.
Σε κάθε περίπτωση, οδηγός του προγράμματος θα είναι η δράση Super Fast Broadband (SFBB), η οποία περιλαμβάνει την παροχή κινήτρων στους πολίτες προκειμένου να αποκτήσουν σύνδεση στο Διαδίκτυο υπερυψηλών ταχυτήτων.
Η επιδότηση για κάθε δικαιούχο αναμένεται να ανέλθει συνολικά στο ποσό των 360 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περίπου 139.000 χρήστες.
Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία των επιδοτούμενων συνδέσεων, από τη ΓΓΤΤ φαίνεται να προκρίνεται η οπτική ίνα, καθώς η σύνδεση κάθε δικαιούχου για να επιδοτηθεί θα πρέπει να είναι άμεσα αναβαθμίσιμη για την υποστήριξη ταχυτήτων 1 Gbps. Με βάση τον σχεδιασμό του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, με την επιδότηση της ζήτησης για υπερυψηλές ταχύτητες σύνδεσης θα προκριθούν τα δίκτυα οπτικών ινών που φθάνουν μέχρι τα σπίτια (FTTH). Πάντως, το πλέον ιδανικό σενάριο θα είναι «η δράση να αποτελέσει κίνητρο για τους παρόχους να επενδύσουν περισσότερο σε FTTH». Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει αν θα είναι σε θέση να το πράξουν στο άμεσο μέλλον.
Σημειώνεται ότι ΟΤΕ, Vodafone και Wind έχουν ανακοινώσει ότι τα δίκτυα FTTH που σχεδιάζουν στο πλαίσιο του Κανονισμού της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) δεν αφορούν μεγάλες περιοχές, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των νέων δικτύων θα είναι οπτική ίνα έως τις υπαίθριες καμπίνες. Ετσι, η επιτυχία του όλου προγράμματος, εφόσον δεν αλλάξουν οι προϋποθέσεις έπειτα από τη δημόσια διαβούλευση, θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τις προθέσεις του ιδιωτικού τομέα.
Πάντως, η λογική της προωθούμενης δράσης Super Fast Broadband (SFBB) είναι ίδια με αυτή του έργου που προτάθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αλλά δεν επιτράπηκε από την Κομισιόν. Με βάση το σχέδιο, ως SFBB υπηρεσία η οποία θα επιδοτείται, εννοείται η λιανική υπηρεσία ηλεκτρονικών επικοινωνιών οποιασδήποτε μορφής (1, 2-play, 3-play ή 4-play) που περιλαμβάνει σωρευτικά τουλάχιστον τα εξής βασικά στοιχεία:
• Τον απαραίτητο τερματικό εξοπλισμό (modem/router) για τη λειτουργία της.
• Πρόσβαση στο Ιντερνετ με πραγματική ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100 Mbps.
• Θα βασίζεται σε υπηρεσία χονδρικής, η οποία θα διατίθεται με τη μορφή χονδρικής Εικονικής Τοπικής Αδεσμοποίητης Πρόσβασης (Virtual Local Unbundling – VLU).
Οι τεχνικές προδιαγραφές και τα ελάχιστα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πρόσβασης διασφαλίζουν ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100 Mbps, άμεσα αναβαθμίσιμη σε 1 Gbps. Η υπηρεσία θεωρείται ότι είναι άμεσα αναβαθμίσιμη όταν η πραγματική ταχύτητα καθόδου της μπορεί να αναβαθμιστεί σε 1 Gbps σε διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες, χωρίς εργασίες στον χώρο του τελικού χρήστη, πέραν ίσως της αντικατάστασης του τερματικού εξοπλισμού (εφόσον αυτό είναι απαραίτητο).
Ο συνολικός προϋπολογισμός των 50 εκατ. ευρώ θα μπορεί να επεκταθεί σε περίπτωση που εξαντληθεί χωρίς η δράση να έχει καλύψει τη ζήτηση του συνόλου των πολιτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Το ποσό της επιδότησης καθορίζεται σε 13 ευρώ τον μήνα για μέγιστο διάστημα 24 μηνών, συν το εφάπαξ κόστος σύνδεσης των 48 ευρώ (σύνολο 360 ευρώ για δύο χρόνια). Κάθε SFBB voucher θα αφορά έναν συγκεκριμένο ωφελούμενο χρήστη, ο οποίος θα προσδιορίζεται από τον ΑΦΜ του και μία διεύθυνση παροχής της SFBB υπηρεσίας. Ωφελούμενοι της δράσης μπορούν να είναι όλοι οι πολίτες (φυσικά πρόσωπα και επιτηδευματίες), σε οποιαδήποτε από τις περιοχές όπου προσφέρονται SFBB υπηρεσίες με τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά.
Noesis Olon
Source:tanea.gr

Κρυπτογραφημένες κλήσεις στο Skype..!

Η Microsoft συνεργάζεται με την εταιρεία του app κρυπτογράφησης Signal για την ανάπτυξη ενός νέου χαρακτηριστικού κρυπτογραφημένης επικοινωνίας στο Skype που το ονομάζει Private Conversations.

Το νέο χαρακτηριστικό είναι ήδη διαθέσιμο για δοκιμαστική χρήση στους Skype Insiders. Οι χρήστες της εφαρμογής θα έχουν στη διάθεσή τους κρυπογραφημένες end-to-end κλήσεις ήχου, καθώς και επικοινωνία με γραπτά μηνύματα, όπως επίσης και τη δυνατότητα να μεταφέρουν multimedia αρχεία με τη χρήση του πρωτοκόλλου επικοινωνίας Signal.

Οι «ιδωτικές συνομιλίες» υποστηρίζονται σε iOS, Android, Linux, Mac και Windows Desktop. Κατά τη χρήση τους δεν είναι εφικτή η επεξεργασία των μηνυμάτων. Μπορούν να σταλούν emoticons, αρχεία και ηχητικά μηνύματα.